Menukaart

Hieronder vindt u onze menukaart of bekijk hier de complete menukaart (pdf) met o.a. informatie over allergenen en uitleg over een aantal ingrediënten. Het aanbod van onze wijnen vindt u op de wijnkaart.

Houdt u van lang tafelen, maar zijn 3 gangen te veel? Bij ons heeft u de keuze. U heeft bij de gerechten de keuze uit klein (voorgerecht) of groot (hoofdgerecht).

Deze kaart wisselt elke 3 maanden. Daarnaast hebben we wisselende extra gerechten waarbij we veelal werken met streek-, biologische en seizoensproducten.

Voor onze jonge gasten hebben we een speciale kindermenukaart.

Let op: reserveren is verplicht!  

Olijven; petit lucques, manzanilla, coquillos   € 3,00

ZEBS noten: spicy pecan’s, gerookte amandel, macadamia’s € 3,00           

Brood met olijfolie en zeezout     € 3,50 

Biologische bitterballen (8 stuks)    € 7,50

Veganistische bitterballen (8 stuks)   € 7,50

Antipasti
venkelsalami, picante salami, knoflooksalami, coppaham, olijven, kapperappels, 
pane carasau, grissini, parmezaan

Mezzeolijven, mini-pita’s en pane carasau met dips:

  • mashwiya; geblakerde groentesalsa
  • yoghurt-worteldip met harissa
  • huisgepickelde zilveruitjes in rode balsamicoazijn
  • olifantenbonen, komijn en knoflook
 

Borrelplank: combinatie van antipasti en/of mezze met 3 warme hapjes (suppl. 2,50 p.p.)

Salade van witlof, cambozola (zachte blauwaderkaas), dadel en in balsamico gemarineerde minibiet met granaatappel-muntdressing

Geroosterde pompoen, crème van Turkse kaas en sinaasappel, hazelnoot, honing en geroosterde pepita’s (pompoenpitten)

Tartaar van dorade en dille met in bietensap gemarineerde parelcouscous, roodlof, bloemkoolcrème en waterkerscoulis

Mousse van forel met blini’s (luchtigemini-pannenkoek), avocado, gegrilde courgettelinten, wasabiparels en kerriekletskop

Carpaccio van rundvlees, truffeldressing, rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Dungesneden kalfstong, kruidenfilo, mayonaise met ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel), rauwkost van knolselderij, walnoot, sherryazijn en sinaasappel

Pastinaaksoep met isot biber (gedroogde Turkse chilipeper) en een tuile (een soort wafeltje) van linzen en komijn

Toscaanse bonensoep van cannellinibonen met gerookt en geroosterd buikspek

Gestoofde artisjokkenharten gevuld met ricotta en oregano met een salsa van tomaten, sjalot en tuinbonen en kaaskrokantje

Paddenstoelenrisotto, crème van eekhoorntjesbrood, gemarineerde paddenstoelen, Parmezaanse kaas en gremolata (mengsel van citroensap, knoflook en peterselie) 

Heekfilet ‘en papillote’ (gevouwen pakketje) Taggiasche olijven, kerrie, venkel, zongedroogde tomaat, noilly prat (droge vermout), roseval aardappel en ingelegde citroen

Kabeljauwfilet met gekarameliseerde ui, groene peper, pompoenpitten en tahinisaus (pasta van sesamzaad)

In de oven gegaarde makreelfilet met huisgemaakt naanbrood (platbrood uit de Indiase keuken), limoenlabneh (uitgelekte yoghurt) en chermoula (Noord-Afrikaanse kruidensalsa)

Tamme eendenborstfilet met saffraan, couscous, pruimenchutney en marsalajus

Runderbavette met chimichurri (Argentijnse groene kruidensalsa), puree van gepofte knolselderij en schorsenerenchips (suppl. klein € 2,00; groot € 3,50)

Geroosterde penen, granaatappelmelasse (granaatappelsiroop) en venkelzaad

Polenta fries met Doruvael (boerenkaas uit Montfoort) en dip van gerookte paprika

Gemengde salade, Caesardressing, Parmezaanse kaas, pecannoten

Sweet potato pie, crème van sinaasappel en mascarpone met kaneelijs

Cheesecake van koffie en kardemom en dadels

Wentelteefje van suikerbrood met compote van bosvruchten en pudding van vanille en karnemelk

Witte chocoladeparfait, nougatine, gebrand eiwitschuim, frambozensaus, roze pepersticks

4 soorten kaas met crackers, vijgen-amandelbrood en walnoten (suppl. € 2,50) 

Plankje zoet voor bij de koffie: 5 verschillende zoete lekkernijen. € 7,00